Academie Beeldende Kunsten Mol ABK MOL

Atelier in de KIJKER!

De Academie voor Beeldende Kunsten zet minder gekende ateliers in de kijker. Bezoek de tentoonstelling ‘Atelier in de KIJKER!’ in de exporuimtes van ’t Getouw, Molenhoekstraat 2, en de Academie voor Beeldende Kunsten, Markt 24. De toegang is gratis. Hopelijk heb je nadien ook goesting om zelf in een atelier aan de slag te gaan! Meer info vind je op www.abkmol.be.

 

De Academie voor Beeldende Kunsten heeft naast de ateliers voor kinderen en jongeren ook een uitgebreid aanbod aan ateliers voor volwassenen. Een aantal daarvan spreken tot de verbeelding, bijvoorbeeld ‘Schilderkunst’ of ‘Tekenkunst’. Maar wat is ‘Vrije grafiek’? Hoeveel verschillende druktechnieken bestaan er en kan je leren in dat atelier? Of ‘Interieur’? Wat leer je daar eigenlijk?

 

Om dit te verduidelijken zet de Academie voor Beeldende Kunsten minder gekende ateliers in de kijker.

 

Twee verschillende locaties:

  • ’t Getouw, exporuimte: Hier worden werken getoond van startende studenten. Realistisch gebracht, volgens de mogelijkheden die ze hebben. Deze tentoonstelling zal gaandeweg aangroeien en veranderen op het tempo van de nieuwe werken die tot stand komen in de getoonde ateliers.

 

Open van maandag tot en met zaterdag van 10 tot 16 uur en zondag van 14 tot 17 uur.

 

  • Academie voor Beeldende Kunsten, exporuimte: Hier zie je eerder een ‘work/atelier in progress’. Opdrachten krijgen hier hun opstart en evolueren wekelijks door nieuwe ingrepen, aanvullende opdrachten, extra uitdagingen,… Je kan er bij momenten ook studenten en leerkrachten aan het werk zien. Aarzel dus niet om hun te bevragen als je wil weten wat een of andere kunstdiscipline met zich meebrengt.

 

  • Open elke maandag en dinsdag van 10 tot 20 uur, woensdag van 13 tot 20 uur, donderdag, zaterdag en zondag van 10 tot 12.30 uur, en vrijdag van 16 tot 19 uur.

 

Ontdek sporen van volgende ateliers:

  • Sculptuur
  • Vrije grafiek
  • Interieur
  • Illustratie
  • Grafische
  • Leven model & natuur
  • Oriëntatie atelier

 

Ter plaatse vind je flyers met een beknopte uitleg van elk van deze ateliers. Heb je nog vragen, kom dan langs het secretariaat van de Academie voor Beeldende Kunsten, Markt 24.

 

Onderwijs met karakter!

De Academie voor Beeldende Kunsten biedt onderwijs, maar met karakter! De leerkrachten zijn hoogopgeleide kunstenaars die bovendien nog een eigen praktijk hebben die uitmondt in tentoonstellingen, publicaties of opdrachten. Daardoor kan de academie een zeer dynamische opleiding aanbieden voor zowel creatievelingen die kunst als hobby willen ontdekken, maar ook voor studenten die kunst tot hun levensdoel willen maken!

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Expo Academie voor Beeldende Kunsten en Expo 't Getouw

Contact

E-mail
abk@gemeentemol.be
tel.
3214330796
Website
http://www.abkmol.be/