Academie Beeldende Kunsten Mol ABK MOL

Interieur study-close-button

Ben jij iemand die bij het binnenkomen onmiddellijk de ruimte in zich opneemt? Iemand wiens fantasie geprikkeld wordt bij het zien van een interessante kleur, vorm of object? Iemand die graag bezig is met ontwerpen in de brede zin van het woord? Dan is het atelier ‘Interieur’ wellicht iets voor jou! 

Interieur is een overkoepelende term voor tal van specifieke thema’s (o.a. wonen, scenografie, retail, herbestemming, meubel). Binnen elk thema is er aandacht voor enerzijds de esthetische waardes (vorm, kleur, materiaal) en anderzijds de functionele waardes (ergonomie, fictieve eisen, ruimtelijke mogelijkheden). Je kan ervan uitgaan dat ieder object en elke ruimte waar je binnen loopt door iemand ontworpen is.

Omdat we deel uitmaken van het deeltijds kunstonderwijs, richten we ons vooral op het beeldende karakter binnen deze opleiding. Om jouw creativiteit optimaal te stimuleren, maak je een eigen keuze uit een reeks opdrachten i.f.v. jouw interesse, voorkennis en ambitie. Afhankelijk van de gekozen opdrachten leer je schetsen, onderzoeken, verzamelen, ontwerpen, argumenteren, kritisch kijken en presenteren. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om te leren werken met het gebruiksvriendelijke computerprogramma SketchUp (= 3D computertekenen).

Voorkennis (of een vooropleiding) is niet vereist om in te schrijven in Interieur. Motivatie, leergierigheid en interesse zijn eerder de drijfveer. De richting zal een persoonlijke zoektocht naar creativiteit inhouden zonder de realiteit hierbij uit het oog te verliezen. 

Interesse? Kom dan zeker langs en we stellen samen een individueel jaarprogramma op.

Keuze uit 5 (8u/week) of 10 (4u/week) studiejaren met de optie tot 2 jaar specialisatie.

   

Leerkrachten

  • Bo van Gestel
    • Interieur

Lesmomenten

maandag
13.30 - 17 uur (Bo van Gestel)
18 - 21.30 uur (Bo van Gestel)
De Zwaan Markt 24 2400 Mol