Academie Beeldende Kunsten Mol ABK MOL

Levend model study-close-button

Deze cursus richt zich voornamelijk tot iedereen die de verworven vaardigheden in het waarnemen/het zien wil verdiepen en de artistieke grenzen (zowel twee- als driedimensionaal) wil verleggen aan de hand van levendige onderwerpen in de ruimste betekenis van het woord. De benadering is multidisciplinair.

Naast het academisch naakt behandelen we in het atelier Levend model/natuur een breed scala aan onderwerpen: fauna, flora, mens in zijn biotoop, beweging, natuurelementen, verval, …

De natuurgetrouwe weergave van deze onderwerpen is niet het einddoel. We gaan op zoek naar een verscheidenheid aan weergaven en interpretaties.

We streven naar een uitdieping, door onder andere het onderzoeken van de wisselwerking tussen verdieping van waarneming en expressie, tussen traditie en innovatie, tussen studeren en experimenteren.

Je zal uitgedaagd worden in zowel onderwerp als techniek! Met andere woorden, creativiteit en artistiek inzicht van de bovenste plank!

Afhankelijk van je voorkennis word je na een eerste verkennend gesprek met de docenten toegelaten tot deze opleiding of krijg je het advies om eerst een vooropleiding te volgen.

Keuze uit 5 (8u/week) of 10 (4u/week) studiejaren met de optie tot 2 jaar specialisatie.

  

Leerkrachten

  • Marie-Chantal Leenders
    • Levend model
  • Karolien Van de Put
    • Levend model

Lesmomenten

maandag
18 - 21.30 uur (Karolien Van de Put)
De Zwaan Markt 24 2400 Mol
donderdag
13.30 - 17 uur (Marie-Chantal Leenders)
De Zwaan Markt 24 2400 Mol