Academie Beeldende Kunsten Mol ABK MOL

Veilige gedeeltelijke opstart kunstacademies vanaf 2 juni met 1-op-1-onderwijs

Op dinsdag 2 juni starten ook de Academie voor Muziek en Woord en de Academie voor Beeldende Kunsten weer gedeeltelijk op. Dit gebeurt op een veilige manier en in verschillende fasen. Alle leerlingen ontvingen ondertussen een nieuwsbrief met concrete info over de gedeeltelijke heropstart.

Meer info vind je op www.abkmol.be of www.amwmol.be.

2 juni:

  • Fase 1: Beide academies organiseren dan enkel 1-op-1-onderwijs voor de uiterst beperkte groep leerlingen die volgend schooljaar willen doorstromen naar het hoger kunstonderwijs.
  • Fase 2: Leerlingen van de Academie voor Muziek en Woord die thuis niet over de nodige muziekinstrumenten beschikken (vb. beiaardklavier, slagwerk, harp,…) krijgen de kans om na afspraak en overleg, in de academie, individueel en zonder begeleiding van een leerkracht, te werken of te studeren. Voor de leerlingen van de Academie voor Beeldende Kunsten geldt deze regeling niet.

8 juni:

  • Fase 3: Net zoals in fase 1, zal ook in deze fase een beperkt aantal leerlingen naar de academie komen voor 1-op-1-onderwijs. Het gaat dan om leerlingen – ook andere dan uit fase 1 – voor wie 1-op-1-onderwijs van cruciaal belang is. Het gaat om slechts enkele leerlingen per leerkracht, per lesdag, waarvoor één live instructiemoment noodzakelijk kan zijn om de zomervakantie op een zinvolle manier te overbruggen.

 

Online afstandsonderwijs

Groepslessen zijn momenteel niet toegelaten in het deeltijds kunstonderwijs. De academies vinden het dan ook enorm jammer dat zij hun leerlingen moeten teleurstellen. Voor leerlingen die niet mogen starten blijven zowel de Academie voor Muziek en Woord als de Academie voor Beeldende Kunsten focussen op het online afstandsleren tot het einde van het schooljaar.

Afhalen persoonlijke materialen

Er gelden strikte afspraken voor het afhalen van persoonlijke materialen. De leerlingen nemen hiervoor contact op met hun leerkracht of het secretariaat van de academie.

Inschrijvingen schooljaar 2020-2021

Tot en met 31 augustus gebeuren de inschrijvingen online. Fysiek inschrijven wordt uitzonderlijk toegelaten en kan uitsluitend na afspraak met het secretariaat. Kijk voor meer info op www.abkmol.be of www.amwmol.be

Meer info

Meer info:

> Academie voor Beeldende Kunsten, 014 33 07 96, abk@gemeentemol.be, www.abkmol.be

> Academie voor Muziek en Woord, 014 31 38 21, amw@gemeentemol.be, www.amwmol.be

Gepubliceerd op vrijdag 29 mei 2020 0 u.