Academie Beeldende Kunsten Mol ABK MOL

Molse kunstenares Katrin Dekoninck stelt tentoon in Cultuurcentrum ’t Getouw

Van vrijdag 2 tot en met vrijdag 30 april stelt de Molse kunstenares Katrin Dekoninck tentoon in de Exporuimte van Cultuurcentrum ’t Getouw, Molenhoekstraat 2. Je kan de tentoonstelling ‘Tearing Faces’ gratis bezoeken met je gezinsbubbel of met je knuffelcontact. Door de coronamaatregelen is het verplicht om je bezoek vooraf te reserveren via www.getouw.be.

De tentoonstelling bezichtigen kan op:

  • donderdag en vrijdag van 9 tot 16 uur
  • zaterdag van 10 tot 16 uur
  • zondag van 11 tot 19 uur

Op 2, 8, 22 en 30 april kan je de tentoonstelling ook ’s avonds van 18.30 tot 21.30 uur bezoeken. Op vrijdag 2 april is de tentoonstelling enkel van 18.30 tot 21.30 uur te bezichtigen. Op paaszondag 4 april is de tentoonstelling gesloten.

Katrin Dekoninck is aanwezig op zondag 11, 18 en 25 april, donderdagavond 8 en 22 april en vrijdagavond 2 en 30 april.

Katrin Dekoninck

Katrin Dekoninck is een beeldend kunstenares die de existentie van de mens tot de kern van haar oeuvre maakt. Via sculpturen in klei toont ze zich een observator van de mens. Haar thema’s zijn dan ook diepmenselijk en laten vele verborgen karaktertrekken van onze soort aan bod komen.

Tearing Faces

Katrin werkt doelgericht gedurende langere periodes rond bepaalde thema’s. Tijdens deze Molse expositie toont ze beelden rond het thema Tearing Faces, een reeks nieuwe sculpturen. Geen maskers maar het hele gezicht eraf trekken, zo kunnen die Tearing Faces doorstoten tot de diepste kern van de mens: onze identiteit, onze persoonlijkheid en het geworstel met onszelf. Een innerlijke strijd die niemand volledig vreemd is.

Haar werk was al te zien in verschillende belangrijke expo’s in België, onder andere in: S.M.A.K., BOZAR, FOMU, Opera Ballet Vlaanderen en meerdere edities van het prestigieuze Kunstenfestival Watou, waar haar werk in 2019 als campagnebeeld gekozen werd. In 2020 werd haar werk ‘Identiteit’ geschonken aan Martine Tanghe toen die tijdens haar laatste journaal de gegeerde Grote Prijs Jan Wauters in ontvangst mocht nemen.

Tijdens de expo wordt doorlopend een making-of video van ‘Alexander Delport’ getoond. Hij filmde Katrin gedurende al die weken in het atelier en kon zo het volledige maakproces prachtig in beeld brengen.

Meer info: Cultuurcentrum ’t Getouw, 014 33 09 00, cultuurbalie@gemeentemol.be

Gepubliceerd op woensdag 7 april 2021 0 u.