Academie Beeldende Kunsten Mol ABK MOL

Deeltijds kunstonderwijs start na paasvakantie op in code rood

Vanaf maandag 19 april starten de Academie voor Beeldende Kunsten en de Academie voor Muziek en Woord opnieuw op in code rood. Concreet betekent dit dat de lessen voor +12-jaren zoveel mogelijk online georganiseerd worden. Het groepsmusiceren en de instrumentlessen kunnen fysiek doorgaan met maximum vier leerlingen. Voor -12-jarigen kunnen de lessen doorgaan volgens strikte richtlijnen met maximum tien leerlingen per klas. De mondmaskerplicht voor leerlingen vanaf het vijfde en zesde leerjaar blijft behouden. De leerkrachten zullen rechtstreeks met hun studenten of de ouders communiceren over de organisatie van elk atelier/elke klas.

Als onderwijsinstelling mogen onze academies ook in deze fase van de crisis fysiek onderwijs aanbieden. Dit betekent dat +12-jarigen in groepjes van maximum vier fysiek kunstonderwijs krijgen. Voor -12-jarigen is de groep voor fysieke lessen begrensd op maximum 10 leerlingen. Al deze fysieke lesmomenten mogen plaatsvinden volgens strikte richtlijnen.

Academie voor Beeldende Kunsten

Voor de Academie voor Beeldende Kunsten blijft de organisatie van de ateliers gelijk aan de situatie voor de paasvakantie. De leerkrachten bevragen hun studenten of ouders om te informeren wie aanwezig zal zijn op de fysieke lessen zodat ze hun ateliers coronaveilig kunnen organiseren.

Academie Muziek en Woord

Voor de Academie Muziek en Woord vervalt de extra beperking voor groepslessen van -12-jarigen. Zij kunnen na de paasvakantie opnieuw fysiek les volgen in groepjes van 10. Ook hier bevragen de leerkrachten hun leerlingen of ouders om de lessen coronaveilig te organiseren.

Daarnaast blijven de afspraken van voor de paasvakantie behouden:

  • Instrumentlessen kunnen één op één doorgaan
  • De groepslessen voor +12-jarigen gaan online door
  • De organisatie van het groepsmusiceren en de instrumentlessen blijft behouden: in groepjes van maximum vier personen voor een statische activiteit
  • De individuele lessen blijven behouden in overleg tussen leerkracht en leerling

Mondmaskerplicht

  • Alle leerlingen van het 5e en 6e leerjaar basisonderwijs dragen een mondmasker op de academies. 
  • De mondmaskerplicht geldt ook voor jongere klasgenoten die op hetzelfde lesmoment aanwezig zijn in hetzelfde lokaal.
  • De mondmaskerplicht geldt zowel binnen als buiten, dus ook tijdens de speeltijden.
  • Wanneer het dragen van een mondmasker niet mogelijk is bij het bespelen van een instrument, geldt uiteraard een uitzondering.

Meer info

Meer info: dienst onderwijs, 014 33 15 10, onderwijs@gemeentemol.be

Gepubliceerd op donderdag 15 april 2021 0 u.