Academie Beeldende Kunsten Mol ABK MOL

Uit je kot voor ons kunstaanbod! Kunst je mee?

Na twee moeilijke academiejaren door de coronacrisis gaan onze academies het nieuwe schooljaar positief en vastberaden tegemoet. ‘Uit je kot voor ons kunstaanbod! Kunst je mee?’, zo luidt komend schooljaar de passende slagzin. Met een gevarieerd opleidingsaanbod en een enorm gemotiveerd leerkrachtenteam staan onze beide kunstenacademies met frisse moed aan de start. Wie dit jaar als leerling (opnieuw) inschrijft, krijgt gratis een cultuurcheque. Met deze cheque prikkelen we je om extra van kunst en cultuur te genieten in Cultuurcentrum ’t Getouw. Iedere student krijgt hiermee een mooie korting op alle voorstellingen en expo’s. Dus… Kom uit je kot voor ons kunstenaanbod! Kunst jij mee? Schrijf nu in.

Door corona maakten onze Academie voor Muziek en Woord en onze Academie voor Beeldende Kunsten een moeilijke tijd door. De leerkrachten leverden tal van inspanningen om kwaliteitsvol afstandsonderwijs te bieden. Toch haakten een aantal leerlingen af en twijfelen sommigen om opnieuw in te schrijven. Beide academies zijn evenwel vastberaden en staan klaar om van het volgende schooljaar een klinkend succes te maken.

Ondersteuning gemeentebestuur

De academies mogen rekenen op extra ondersteuning vanuit het gemeentebestuur. Zo investeert het gemeentebestuur extra in het leerkrachtenkorps wanneer er ‘gesubsidieerde uren’ dreigen te verdwijnen bij een lager aantal inschrijvingen. Dankzij deze tijdelijke extra financiering krijgen beide academies de kans op een overbrugging naar opnieuw stijgende leerlingenaantallen.

Overtuigen tot inschrijven

Eén van de belangrijkste elementen om opnieuw aan te knopen met groei, omvat het overtuigen van nieuwe leerlingen. Met de campagneslogan ‘Uit je kot voor ons kunstenaanbod! Kunst je mee?’ zetten beide academies hun gevarieerde aanbod van kunstopleidingen de komende weken en maanden extra in de kijker. Zo stimuleren ze jong en oud om hun creatieve grenzen te verleggen en zich in te schrijven voor één van de opleidingen.

Extra portie cultuur

Wie inschrijft aan één van onze academies krijgt er dit jaar een extra portie cultuur bovenop. We bieden elke leerling een cultuurcheque aan om te genieten van een voorstelling of expo bij cultuurcentrum ’t Getouw. Voor volwassenen gaat het om een cultuurcheque van 17,5 euro, -18-jarigen ontvangen een cheque van 12,5 euro. Bovendien krijgt elke student het hele schooljaar extra korting op het volledige aanbod van het cultuurcentrum. Wie door corona op z’n culturele honger bleef zitten, krijgt nu de kans om weer helemaal op te laden!

Opleidingsaanbod

  • Academie voor Muziek en Woord

Onze Academie voor Muziek en Woord heeft een divers aanbod aan opleidingen in het aanbod. Klassiek of hedendaags, swingend of ingetogen,… Er is voor elk wat wils.

Nieuw dit jaar is de opleiding ‘Musical’. Deze wordt voor het eerst ingericht en mag nu al op heel wat interesse rekenen. Musical is één van de optie(s) bij uitstek die de verschillende domeinen (dans, woord/tekst, muziek) binnen de academie verbindt en crossovers extra kan versterken.

Ook de populaire opleiding ‘DJ en muziekproductie’ staat opnieuw op het programma. Jongeren tussen 12 en 14 jaar volgen binnen deze richting drie lesuren per week. Voor hen is de cursus een combinatie van DJ en Muziekproductie. Wie ouder is dan 15 jaar volgt wekelijks twee lesuren. Zij kiezen uit DJ, Muziekproductie Electronics of Muziekproductie Acoustics.

  • Academie voor Beeldende Kunsten

Bij onze Academie voor Beeldende Kunsten maak je een keuze uit talrijke studierichtingen: van schilderkunst tot textiele kunst, van levend model tot mediakunst. Wie niet goed weet wat kiezen, is welkom in het oriëntatieatelier. Ook het jeugdatelier voor kinderen en het kunstlab voor jongeren staan traditiegetrouw weer op het programma.

Kunst je mee? Schrijf in!

Je kan vanaf nu inschrijven voor een studierichting naar keuze. Je schrijft online in:

  • Academie voor Muziek en Woord: mijnacademie.be/GAMWMOL/
  • Academie voor Beeldende Kunsten: mijnacademie.be/GABKMOL/

Als online inschrijven niet lukt, gelieve dan contact op te nemen met het secretariaat

Meer info

Meer info:

Academie voor Muziek en Woord, 014 31 38 21, amw@gemeentemol.be, www.amwmol.be

Academie voor Beeldende Kunsten, 014 33 07 96, directieabk@gemeentemol.be, www.abkmol.be

Gepubliceerd op maandag 7 juni 2021 0 u.