Academie Beeldende Kunsten Mol ABK MOL

Maandelijkse Lezingen vanaf november 2021

Als academie willen wij iedereen artistiek uitdagen en stimuleren. Naast het uitgebreide aanbod van ateliers voor elke leeftijd en de eigen expertise, gaan wij dit schooljaar kunstenaars naar Mol halen om over hun werk te spreken.

Samen met de Vriendenkring ‘Fine Art & Friends’ en de ondersteuning van cultuurcentrum ’t Getouw gaat de Academie van Mol vanaf november starten met een reeks maandelijkse lezingen.

Tijdens deze lezingen vertellen kunstenaars wat hen drijft, waar zij hun inspiratie vinden, hoe zij aan het werk gaan. We selecteren kunstenaars met een brede, rijke en eigenzinnige visie op kunst die ons voorbij hun eigen discipline weten te boeien. Daarnaast kan het ook gaan om een curator, een criticus, of een andere specialist uit ’t veld.

Hedendaagse kunstenaars werken niet meer vanuit een gezamenlijk ideaal, maar geven tegenwoordig vorm aan een eigen verhaal. Elk oeuvre vormt als het ware een beweging op zich. En dat maakt het niet altijd gemakkelijk voor de kunstliefhebber.

Noteer alvast de eerste drie kunstenaars die de aftrap zullen geven van een inspirerende reeks lezingen die we jaarlijks willen verderzetten:

Ma 15 NOVEMBER Mil Ceulemans

Ma 13 DECEMBER Katleen Vinck

Ma 17 JANUARI John Van Oers

De lezingen staan niet alleen open voor leerlingen van onze academie, maar liefst bereiken we ook alle geïnteresseerden binnen en buiten Mol.

Praktisch:

De lezingen starten telkens om 18u30 in zaal 't Getouw, Molenhoekstraat 2, 2400 Mol.

Inkom: 5 euro

Ben je lid van de vriendenkring, FINE ART & FRIENDS dan zijn alle lezingen GRATIS!

Voor slechts 10 euro wordt je lid.

Enkele weken voorafgaand aan elke lezing zal de naam van de kunstenaar en een korte voorstelling worden bekendgemaakt via affiche, de nieuwsbrief van ABK en sociale media.

Wij kijken alvast uit naar jullie belangstellende aanwezigheid!

Gepubliceerd op dinsdag 5 oktober 2021 0 u.