Academie Beeldende Kunsten Mol ABK MOL

Textiele kunst study-close-button

Het atelier ‘Textiele Kunst’ biedt een beeldende vorming aan waarbij het artistieke proces centraal staat. Het tactiele speelt een hoofdrol. Functionaliteit is geen voorwaarde en kan ook niet verward worden met modeontwerp.

Ontwerpen, omgaan met kleur en compositie, spelen met materiaal, onderzoeken en experimenteren zijn kernwoorden van deze richting. Via textiele ontwikkelingen en technieken, zowel ambachtelijke als hedendaagse, brengen we vaardigheden aan die de beeldende uitdrukking vormgeven.

De begeleiding gebeurt aan de hand van opdrachten die gelinkt zijn aan het leerjaar. Enkele voorbeelden van toegepaste technieken zijn: stofverven, vilten, batikken, vegetaal papierscheppen, reserveringstechnieken, raam- en getouw-weven, textielbedrukking, transfer- en sublimatieprint, collage, eco print stofontwerpen, plantaardig verven, ...  Aandacht om ‘het werk’ te presenteren én het bijhouden van werkmappen zijn terugkerende elementen.

Het einddoel is het verwerven van een persoonlijke textiele beeldtaal en inhoud. In de specialisatiegraad wordt daar nog meer ruimte en vrijheid voor gecreëerd. De student bewandelt zijn eigen parcours, gestaafd door onderzoek en studiewerk én wordt daarin individueel begeleid, gemotiveerd en ondersteund. Het zelfstandig ‘leren’ werken is een belangrijk punt zodat de afgestudeerde student voor zichzelf een plek vindt in de boeiende wereld van Textiele Kunst.

5 studiejaren (8u/week) met de optie tot 2 jaar specialisatie.

   

Leerkrachten

  • Hilde Windels
    • Textiele kunst

Lesmomenten

maandag
13.30 - 17 uur (Hilde Windels)
18 - 21.30 uur (Hilde Windels)
De Zwaan Markt 24 2400 Mol
dinsdag
11.15 - 14.55 uur (Hilde Windels)
De Zwaan Markt 24 2400 Mol
zaterdag
9 - 12.30 uur (Hilde Windels)
13.30 - 17 uur (Hilde Windels)
De Zwaan Markt 24 2400 Mol