Academie Beeldende Kunsten Mol ABK MOL

Conceptuele Kern study-close-button

In het Conceptuele Kern Atelier (Co.K.A) krijgt je kunstpraktijk alle ruimte voor verdere verbreding en verdieping, (in een proces van) vervolmaking en professionalisering.

Je ontwikkelt een eigen kwalitatief artistiek parcours en discours, in een zich voortdurend vernieuwend proces.

De opleiding is discipline-overschrijdend, focust op het inhoudelijke en functioneert vanuit je eigen inbreng.

In kunst zijn vorm en inhoud onlosmakelijk verweven als een ondeelbaar geheel. Beeldend denken is artistiek vormgeven. Alle middelen en technieken zijn mogelijk. Hierna onderzoeken we of en hoe het (kunst) werkt, om het indien nodig aan te passen. Wie kunst wil maken moet eerst de taal die kunst spreekt, leren. Dit is ver voorbij alle benodigde technische vaardigheden.

Door een bewust tegengestelde methodiek spiegelt dit atelier de werkwijze van alle andere ateliers en werkt het Co.K.A als het conceptuele hart van de (kunst)academie.

(!) Deze studierichting kan enkel gevolgd worden als vervolg op een specifiek artistiek atelier, of wanneer je al een ruime artistieke achtergrond hebt.

Wij coachen en dagen je uit in reflectie en onderzoek. We confronteren je met voorbeelden uit de kunstgeschiedenis, leren je in debat gaan en de taal van Kunst gebruiken. Jouw mentor meent je mee in een nieuw avontuur, met als doel de kijker (als participant) te ‘raken’.

Keuze uit 5 of 10 studiejaren met de optie tot 2 jaar specialisatie.

  

Leerkrachten

  • Bart Vallaeys
    • Conceptuele Kern

Lesmomenten

maandag
13.30 - 17 uur (Bart Vallaeys)
De Zwaan Markt 24 2400 Mol
woensdag
18 - 21.30 uur (Bart Vallaeys)
De Zwaan Markt 24 2400 Mol