Academie Beeldende Kunsten Mol ABK MOL

Activiteiten

 • Studiereis Gent

  Tentoonstelling
  31 maart 2020, 9u00 tot 20u00
  Omdat Gent dit jaar Jan Van Eyck in het daglicht stelt met een aantal uitzonderlijke werken in bruikleen, kunnen we hier zeker niet op ontbreken. Omdat de interesse zeer groot is voor deze tentoonstelling wordt de inschrijfperiode ingekort, zodat we zeker de nodige aantal tickets op voorhand kunnen vastleggen. We combineren deze expo met de tentoonstelling rond het werk van de Belgische kunstenaar Kris MARTIN, in het S.M.A.K (bij de overburen).

  JAN VAN EYCK – Museum voor Schone kunsten Gent

  In 2020 vindt de grootste Jan van Eyck-tentoonstelling ooit plaats in het museum voor schone kunsten. Wereldwijd zijn er van deze Vlaamse meester slechts een twintigtal werken bewaard. En zeker de helft daarvan zal te zien zijn.

  Deze topwerken zullen samengebracht worden met werk uit Van Eycks atelier en kopieën van intussen verdwenen schilderijen. Maar ook met meer dan 100 topstukken uit de late middeleeuwen. Speciaal voor deze unieke tentoonstelling worden maar liefst 13 museumzalen volledig heringericht.

  Je zal de verwondering kunnen ervaren die de tijdgenoten van Jan van Eyck voelden bij het zien van zijn werk. Je komt er dichter dan ooit bij Van Eycks meesterschap en genie, en kan in detail de revolutionaire blik van deze meester bewonderen.

  ‘Van Eyck. Een optische revolutie’ wordt een absolute once in a lifetime-ervaring.

  KRIS MARTIN – S.M.A.K. Museum voor Actuele Kunst

  Kris Martin (°1972, Kortrijk, België) is in ons land breed bekend voor zijn sculptuur ‘Altar’ op het strand van Oostende. Na zijn werk 20 jaar wereldwijd te hebben getoond, kan nu ook het Belgische publiek eindelijk uitgebreider kennismaken met zijn sprekende oeuvre. Kris Martin creëert uit objecten beelden die vragen oproepen over begrippen zoals vergankelijkheid, identiteit en dood. Dit zijn thema’s die al eeuwenlang de kunstgeschiedenis doorkruisen. Kris Martin vervlecht in zijn werk dan ook kunstgeschiedenis, literatuur en mythes. Bovendien bespeelt hij mechanismen zoals herkenning en vervreemding om ons te doen stilstaan bij de grotere vragen. In de tentoonstelling ‘EXIT’ zit een subtiele dialoog met het oeuvre van Jan Van Eyck. Ze is dan ook S.M.A.K.’s bijdrage aan ‘OMG! Van Eyck was here’.

  Meer info en inschrijvingsmogelijkheden vind je in de bijlage.

  Vertrek Mol om 9u, terug rond 20u

  Prijs
  € 55,00
  € 50 voor leden van de vriendenkring.
  Lees meer