Academie Beeldende Kunsten Mol ABK MOL

Activiteiten

 • Dag/Maand van de Academies: tentoonstelling

  Tentoonstelling
  19 februari 2022 tot 19 maart 2022
  Academie voor Beeldende Kunsten

  Dit schooljaar staat tijdens de Dag/Maand van de Academie het atelier voor mensen met een beperking centraal. Geïnspireerd door de kunstwerken van kunstenaars die 100 jaar geleden geboren werden, tonen zij hun eigen interpretaties hierop.

  De Academie van Mol behoort tot één van de eerste academies in Vlaanderen die zich met veel enthousiasme al enkele decennia inzet voor mensen met een beperking. Elk jaar opnieuw weet een vakkundig team leerkrachten de beperking van deze leerlingen om te buigen naar een talent. Deze werken werden ook jaarlijks tentoongesteld in de exporuimte van en in samenwerking met ’t Kristllijn.

  Dit schooljaar willen we de kunstwerken van deze mensen extra aandacht geven tijdens de Dag/Maand van de Academie. Daarnaast tonen ook andere studenten hun kunde. Vanuit verschillende ateliers en disciplines gaan deze studenten in dialoog met de unieke kunstwerken van onze leerlingen met speciale noden.

  Laat je dus verrassen door al deze onbeperkte talenten die je versteld zullen laten staan!

  De tentoonstelling gaat door op twee locaties:
  - De exporuimte van de Academie voor Beeldende Kunsten, Markt 28. Hier kan je terecht op maandag en dinsdag van 10 tot 20 uur; woensdag van 13 tot 20 uur; donderdag, zaterdag en zondag van 10 tot 12.30 uur; en vrijdag van 16 tot 19 uur.
  - Expo 't Getouw, Molenhoekstraat 2. De expo is vrij toegankelijk van woensdag tot en met zaterdag van 10 tot 16 uur.

  Prijs
  Gratis
  Lees meer