Academie Beeldende Kunsten Mol ABK MOL

Activiteiten

 • Opening tentoonstelling Nico Vaerewijck - uitgesteld uit voorzorg voor het coronavirus

  Tentoonstelling
  20 maart 2020 tot 20 mei 2020
  Academie voor Beeldende Kunsten
  20 maart 2020 – 19u – expozaal CC het Getouw. Iedereen is van harte welkom op de openingsreceptie van de tentoonstelling met schilderijen van NICO VAEREWIJCK. Deze expo wordt niet toevallig in dezelfde periode geprogrammeerd waarin het Jacob Smitsmuseum het werk van JOZEF VAN RUYSSEVELT in de kijker zet.

  Jozef Van Ruyssevelt was en is nog steeds een grote inspirator voor Nico. Dit valt zeker af te lezen uit de krachtige, expressieve borstelvegen die hij gebruikt. De verf zoekt als het ware zijn weg op het doek om een beeld nog meer inhoud te geven dan louter de afbeelding.

  VAERWIJCK vs VAN RUYSSEVELT

  Naast deze twee expo’s in het Cultuurcentrum en het Jakob Smitsmuseum, komen er in de expozaal van de Academie ook enkele schilderijen van Nico Vaerwijck in dialoog te hangen met drie werken van Jozef Van Ruyssevelt. In deze tentoonstelling zullen er wisselende interacties met deze kunstwerken ontstaan vanuit diverse ateliers, en dit zowel door onze jongste leerlingen als de volwassenen. In deze tentoonstelling gaan de leerlingen op zoek naar nieuwe confrontaties.

  Diverse kunstdisciplines wisselen elkaar af en ontmoeten beide meesters.

  Dit beeldend forum is te bewonderen in de expozaal van ABK – Markt 28 – Mol vanaf 15 maart tot 20 mei 2020.

  Meer weten over deze kunstenaars:

  www.nicovaerewijck.com

  www.jozefvanruyssevelt.be

  www.jakobsmits.be

  Prijs
  Gratis
  Lees meer