Academie Beeldende Kunsten Mol ABK MOL

Grafische & Illustratie study-close-button

In onze hedendaagse wereld zijn beelden alomtegenwoordig.

In dit atelier leer je kijken naar hoe beelden werken en krijg je de gereedschappen in handen om ze te beheersen en zelf te creëren.

Concreet kom je als student in aanraking met alle facetten van tekst en beeld: niet enkel het ontwerpen van posters, affiches en ander grafisch materiaal. Ook illustratie als grafische taal, de wonderbaarlijke wereld van de typografie en de veelheid aan digitale toepassingen en werkwijzen komen aan bod. De opleiding geeft een brede kijk op de grafische wereld en tracht innovatief te zijn en te blijven.

Je leert als student werken met computerprogramma's die als standaard gelden in de grafische wereld (Photoshop, Illustrator, Indesign, …), daarnaast krijgt je ook een dieper inzicht in de mogelijkheden om zelf beelden te creëren. Het digitale aspect van de opleiding vindt zijn verlengstuk in verschillende analoge werkwijzen, waaronder het zeefdrukatelier waar jouw ontwerp op papier tot leven komt.

Je kan je in dit grafisch atelier ontwikkelen tot grafisch ontwerper of illustrator, maar je krijgt vooral de vrijheid en de middelen aangereikt om je eigen originele beeldtaal te creëren en ze vervolgens als de beste te leren spreken!

5 (8u/week) studiejaren met de optie tot 2 jaar specialisatie.

   

Leerkrachten

  • Eva Urkens
    • Grafische & Illustratie
  • Vincent Vrints
    • Grafische & Illustratie

Lesmomenten

maandag
18 - 21.30 uur (Eva Urkens)
De Zwaan Markt 24 2400 Mol
dinsdag
18 - 21.30 uur (Vincent Vrints)
De Zwaan Markt 24 2400 Mol